13مردادبرگزاری کارگاه و پنل تخصصی در حوزه حوادث و تهدیدات شیمیایی

"برگزاری کارگاه و پنل تخصصی در حوزه حوادث و تهدیدات شیمیایی در نهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا"

کنگره دوسالانه و بین المللی سلامت درحوادث و بلایا در نهمین دوره خود همگام با پیشرفت دانش مدیریت بلایا در کشور دچار تغییرات به نسبت قابل توجهی در رویکرد، محتوا، شعار و حتی نام خود شده است و به طور تخصصی به مباحث مدیریتی نظام سلامت در اداره حوادث و بلایا می‌پردازد.

کنگرۀ نهم مفتخر است که با نوآوری‌‌های جدیدی به استقبال جامعه علمی و عملیاتی سلامت در بلایا برود. علاوه بر افزایش چشم‌گیر تعداد کمیته‌‌های علمی و کارگروه‌های علمی-اجرایی، توجه خاصی به مقوله‌‌های مهمی همچون حوادث ترافیکی، فرهنگ‌‌سازی برای نونهالان و نوجوانان، بازدیدهای علمی، مشارکت مردمی و سازمان‌های مردم نهاد، جمع‌ آوری تجارب عملیاتی و درس‌ آموخته‌ های حوادث و بلایا و ارتقای کیفی کارگاه‌های داخلی و رویداهای جانبی کنگره معطوف شده است

در این راستا مرکز تحقیقات آسیب‌های شیمیایی با همکاری در بخش‌های تخصصی با برگزاری کارگاه یک روزه و پنل تخصصی نقش بسزایی در ارائه محتوای علمی در حوزه ارائه خدمات درمانی پیش بیمارستانی و بیمارستانی در حوادث و تهدیدات شیمیایی به مشارکت کنندگان کنگره دارا بود.

کارگاه تخصصی"  آمادگی بیمارستانی در مواجهه با حوادث و تهدیدات شیمیایی" در تاریخ 23/3/98 در حاشیه نهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا با همکاری مشترک بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) و مرکز تحقیقات آسیب های شیمیایی و با حضور 40 نفر از مدیران و دبیران کمیته های حوادث و بلایا بیمارستان های کشور، دانشجویان مقطع دکترای سلامت در حوادث و بلایای و افراد علاقه مند برگزار گردید.

کارگاه با برنامه تدریس مباحث پایه درحوزه پدافند شیمیایی، بازدید از اورژانس شیمیایی بیمارستان، برگزاری تمرین محدود با مصدومین فرضی شیمیایی، آشنایی با تجهیزات محافظت فردی (PPE ) و کارگاه 3 ساعته نحوه ارائه خدمات درمانی برپایه سناریو مصدومیت با گاز آمونیاک انجام شد و در برنامه اختتامیه کنگره با اعلام نتایج ارزیابی کارگاه‌ها، کارگاه " آمادگی بیمارستانی در مواجهه با حوادث و تهدیدات شیمیایی" با امتیاز بندی 86% عالی و 14% بسیارخوب رتبه برترین کارگاه را به خود اختصاص داد و توانمندی مجموعه دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) بار دیگر در سطح ملی و بین المللی خوش درخشید.

هچنین پنل تخصصی در روز یکشنبه 26/3/98 با عنوان " استقرار حاکمیت خطر در حوادث و تهدیدات CBRN " با سخنرانی و بحث علمی خبرگان این حوزه در موضوعات پدافند غیرعامل شیمیایی و چالش های استقرار حاکمیت خطر در حوادث و تهدیدات CBNR نظام سلامت برگزار گردید.