25تيرچهارمین کنگره منطقه‎ای آسیا اقیانوسیه طب نظامی

چهارمین کنگره منطقه‎ای آسیا اقیانوسیه طب نظامی مورخ 20 الی 23 مهرماه 1397 در تهران توسط ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با همکاری ارتش، سپاه، وزارت دفاع و نیروی انتظامی در تعامل با کمیته بین‎المللی طب نظامی و با شعار افق آینده طب نظامی برگزار شد. این کنگره با تمرکز بر محورهای علمی زیر برنامه‌ریزی شد.

محورهای اصلی:

◀ جنبه‌های پزشکی سلاح‌های شیمیایی، بیولوژی، پرتویی، هسته‌ای، انفجاری
◀ سلامت روان و علوم شناختی در جوامع نظامی
◀ مدیریت بحران و تروماتولوژی نظامی
◀ آموزش پزشکی نظامی و همکاری‌های بین‌المللی

محورهای فرعی:

◀ طب هوافضا و زیرسطحی
◀ حفظ سلامتی و باز توانی در جامعه نظامی
◀ دندان‎پزشکی نظامی و سلامت دهان در واحدهای نظامی
◀ مراقبت‎های پرستاری نظامی در شرایط نامتعارف
◀ دام‎پزشکی، بهداشت مواد غذایی و تغذیه برای نیروهای نظامی
◀ آینده‎پژوهی در طب نظامی​
◀ اخلاق پزشکی در پزشکی نظامی آینده
◀ طب مکمل و جایگزین برای سربازان و رزمندگان

- برای برگزاری هرچه بهتر این کنگره، دو بخش اجرایی و علمی برای آن در نظر گرفته شد. کمیته اجرایی شامل 131 نفر بود که 12 نفر از آن‌ها اعضای اصلی و 119 نفر اعضای فرعی بودند که در زمان برگزاری کنگره به گروه اضافه شدند. کمیته علمی نیز از 177 نفر تشکیل‌شده بود که 12 نفر از آن‌ها اعضای اصلی و مابقی افراد، داوران چکیده مقالات بودند.
- با توجه به سیاست‎های ستاد کل نیروهای مسلح و تدابیر شورای عالی سیاست گزاری از 54 کشور جهت شرکت در کنگره دعوت به عمل آمد که از میان آن‌ها، 32 کشور در کنگره شرکت نمودند.
- مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما به دلیل دارا بودن امکانات برگزاری کنفرانس‌ها و همایش‌ها در سطح بین‌المللی و همچنین گواهینامه مدیریت و کیفیت ، به‎عنوان محل برگزاری این رویداد انتخاب گردید.
- هتل 5 ستاره پارسیان آزادی به دلیل نزدیک بودن به محل برگزاری کنگره  جهت اقامت مهمانان خارجی در نظر گرفته شد.
- تعداد ثبت‌نام کنندگان داخلی 2627 نفر بود که جمعاً با 117 مهمان خارجی به 2744 نفر رسید که به‌نوبه خود در تاریخ برگزاری کنگره‌های مشابه ICMM بی‌سابقه بود.
- تعداد کل مقالات دریافتی 854 چکیده مقاله از ایران و 15 کشور خارجی  بود که از این تعداد،324 چکیده مقاله، (38 %) پذیرفته شد. از میان مقالات پذیرفته‌شده 88 عنوان جهت ارائه سخنرانی، 81 عنوان جهت ارائه در بخش پوستر الکترونیکی و 155 عنوان در بخش پوستر مجازی برگزیده شدند. لازم به ذکر است تعداد کل داوری‌های انجام‌شده به تعداد 3238 داوری رسید.
- دستاوردهای علمی این کنگره شامل 11 پنل سخنرانی، 21 کارگاه، 2 سخنرانی کلیدی، 12 میزگرد، 3 نشست خبرگان و یک جلسه مجمع منطقه‌ای بود.
- در حاشیه برگزاری کنگره نمایشگاه تجهیزات پزشکی و دارویی با مشارکت 47 شرکت داخلی و خارجی نیز برگزار شد که فرصت آشنایی با  نوآوری‌ها در زمینه‌های مختلف پزشکی و تجهیزات پزشکی به شرکت‌کنندگان می‌داد.
- علاوه بر آن، بخش فرهنگی جهت آشنایی بیشتر شرکت‌کنندگان خارجی با فرهنگ و تمدن ایران اسلامی سازمان‌دهی شد که شامل مراسم خوش‌آمد گویی، شام ویژه در برج میلاد، بازدید از موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، بازدید از طبیعت دربند ،گردش در بازار تهران و شام خداحافظی همراه با بازدید از پل طبیعت بود.
- در ادامه اجرای مانور CBRNE در بیمارستان بقیه ا... ترتیب داده شد که شرکت‌کنندگان به‌طور مستقیم شاهد آن بوده و با جزئیات آن آشنا شدند.
- یکی از مهم‌ترین بخش‌های کنگره، برگزاری مجمع منطقه‌ای بود. در این مجمع کشورهای ارمنستان، چین، ژاپن، پاکستان، روسیه، تایلند، ترکیه و ویتنام حضور داشتند که سه کشور ارمنستان، ترکیه و ویتنام به‌عنوان اعضای جدید پذیرفته شدند. یونان نیز به‌عنوان ناظر در این جلسه حضور داشت. در این جلسه، رئیس فعلی سرتیپ دوم پاسدار دکتر حسن عراقی‎زاده طرح دوساله‌ای را برای کارگروه منطقه‌ای آسیا اقیانوسیه ارائه فرمودند. سپس نماینده روسیه به‌عنوان رئیس قبلی گزارش کوتاهی از فعالیت‌های انجام‌شده در طی ریاست آن‌ها ارائه داد. همچنین ایجاد کارگروه برای سلامت روان نظامیان و ارائه سیستم ارزیابی کنگره توسط جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد شد.

مصوبات جلسه مجمع منطقه‌ای به شرح ذیل اعلام می‌‌گردد:

1. سخنرانی ریاست جدید RWG  و دبیر کل محترم کنگره طب نظامی
2. گزارش دهی رئیس پیشین  RWG
3. ارائه طرح تأسیس گروه سلامت روان توسط ج.ا.ایران
       ◀ طرح تأسیس این گروه توسط همه‌ی اعضا موردپذیرش قرار گرفت و ج.ا.ایران به‌عنوان ریاست موقت این گروه منصوب گردید تا طرح اجرایی را آماده کند.
       ◀ نتیجه این طرح در دوره آتی نشست مجمع عمومی ارائه خواهد شد.
4. سیستم ارزیابی کنگره که ایران طراحی‌شده است ارائه گردید.
       ◀ تصمیم بر این شد که سیستم ارزیابی به‌منظور کارایی بهتر مورد بازبینی قرارگرفته و به سران هیئت‎ها ارسال شود.
       ◀ بازخورد موردنیاز توسط اعضای هیئت‎ها تا دو ماه بعد به رئیس RWG  ارسال می‎گردد
5. ارائه سخنرانی دکتر ون هوف با موضوع مراقبت‎های بهداشتی ICRC  در مواقع خطر و همکاری کشورهای عضو با سازمان پزشکی سازمان ملل متحد.
6. طرح دوسالانه‌یRWG  بعدی توسط ایران ارائه و توسط تمام اعضا مورد تائید قرار گرفت.
       ◀ تأسیس کمیته بین‎المللی آموزش پزشکی نظامی
       ◀ برگزاری کنگره منطقه‎ای با عنوان اخلاق در طب نظامی
       ◀ دوره‎های آموزشی تکنیک‎های پیشرفته در جراحی مغز و اعصاب نظامی
       ◀ برگزاری کارگاه‎های رشته‎ای با عنوان مدیریت ترومای (آسیب‌های) نظامی
       ◀ برگزاری کارگاه‎های PTSD
       ◀ برگزاری تله‌کنفرانس‌هایی با محوریت آینده روان‎شناسی و در طب نظامی و پلیس
       ◀ برگزاری کارگاه‎های روان‎شناسی نظامی و پلیس
       ◀ برگزاری سمپوزیوم‌های سلامت روان کارکنان نظامی و پلیس
       ◀ کارگاه‎های CBRNE
       ◀ برگزاری کارگاه علم اصول تحقیق در طب نظامی
7. درخواست برای اعلان آمادگی کشور بعدی برای برگزاری نشست منطقه‎ای
       ◀ ​برای معرفی رسمی میزبان آتی، نامه‎ای از جانب ریاست محترم RWG به‌تمامی اعضا ارسال خواهد شد.
8. سخنرانی نهایی توسط جناب آقای دکتر ون هوف
       ◀ اهدای هدایا از طرف دبیر محترم کنگره به برگزارکنندگان کنگره طب نظامی

- در پایان، دبیر کل ICMM از زحمات ستاد کل نیروهای مسلح به‌ویژه سرتیپ دوم پاسدار دکتر حسن عراقی‎زاده و همکارانش (گروه اجرایی و گروه علمی) سپاسگزاری کردند و اذعان نمودند که چهارمین کنگره آسیا اقیانوسیه طب نظامی بسیار موفقت آمیز و در نوع خود بی‌نظیر و هم‌تراز با کنگره‌های جهانی برگزار شد.